Bağlar Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü çalışmaları kapsamında "Barış ve Demokratik Toplum İnşasında Bir Şiddet Biçimi Olan Sağlamcılık" başlıklı söyleşi düzenledi. Eşbaşkan Leyla Ayaz, şöyleşide konuşma yaparak, herkes için eşit ve erişilebilir bir kent vurgusu yaptı.
Bağlar Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü çalışmaları kapsamında “Barış ve Demokratik Toplum İnşasında Bir Şiddet Biçimi Olan Sağlamcılık” temalı farkındalık söyleşisi düzenlendi. Belediye Meclis Toplantı salonunda personellere yönelik düzenlenen söyleşiye Eş Başkan Leyla Ayaz ve Siraç Çelik, DEM Parti Engelliler Komisyonu Eş Sözcüleri Hatice Betül Çelebi ve Sinan Ok, Dayanışmanın Kadın Hali Derneği (DAKAHDER) Başkanı Av Aslı Pasinli katıldı.
Söyleşinin açılış konuşmasını yapan DAKAHDER Başkanı Av Pasinli, “Kadına Yönelik Şiddet”, “Şiddet Türleri” başlıkları ve 6284 sayılı kanuna dair sunum yaptı.
DEM Parti Engelliler Komisyonu Sözcüleri Çelebi ile Ok, Barış ve Demokratik Toplum İnşasında Bir Şiddet Biçimi Olan Sağlamcılık konusunda katılımcılara bilgilendirmede bulundu.
Yapılan sunumların ardından konuşan Eş Başkan Ayaz, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü çalışmaları kapsamında farkındalık yaratabilmek için her yerde program yaptıklarını söyledi.
Ayaz, “Tüm çalışan arkadaşlar adına bugün burada çok büyük bir zevkle çok büyük bir şevkle dinledik arkadaşları. Gelen arkadaşlarımıza hem geldikleri için hem yaptıkları sunumları için de çok teşekkür ediyoruz. Bugün 25 Kasım vesilesiyle personellerimize yönelik böyle bir çalışmanın yapılması çok önemliydi. Genelde yaptığımız çalışmalar daha çok halkı bilinçlendirme çalışmalarıydı. Hepiniz biliyorsunuz biz bu ay meclisten bir tutum belgesi geçirdik. Kadına yönelik şiddetle mücadele alanında şimdiye kadarki çalışmalardan daha farklı olanı şimdiye kadar yayınlanan tutum belgeleri biraz daha çalışanlar üzerindendi. Ama bu dönemki tutum belgemiz Belediyenin yönetim kademesinden tutun beraber çalıştığımız firmalara, gönüllülerimize, tüm çalışanlarımız için geçerlidir. Şiddet derken sadece fiziksel şiddetten değil, ekonomik şiddete, dijital şiddete kadar şiddetin her türlüsünde kadın beyanını esas alan ve şiddet uygulayan failin, belediyeyle tüm ilişkisini kesecek bir tutum belgesi imzaladık. Hem farkındalık yaratmak açısından, hem de şiddetle mücadele açısından ve yerel yönetimler açısından çok önemli bir adım olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Engelli yurttaşlarla empati kurulmasının önemine değinen Ayaz, “Hayatı nasıl kolaylaştırabiliriz üzerinden bir empati geliştirebilirsek inanıyorum ki engelli arkadaşlarımıza da bu kenti daha yaşanır bir hale getirebiliriz. Bu konuda misafirlerimizin engin deneyimleri her zaman bize ışık tutacaktır” dedi.








