
Bağlar Belediyesi çalışanları için toplumsal cinsiyet eşitliği ve 6284 Sayılı Kanun hakkında seminer düzenlendi.
Bağlar Belediyesi Kadın Müdürlüğü, “Sözümüz bitmedi şiddeti birlikte durduracağız” kampanyası ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çalışmaları kapsamında Toplumsal Cinsiyet ve 6284 Sayılı Kanun hakkında seminer düzenledi.
Belediye çalışanları için Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminer, Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi’ne mensup avukatlar Sidar Eneş ve Feyzanur Işık tarafından verildi.
6284 Sayılı Kanun’un özellikle kadınların şiddete karşı korunmasını sağlayan ve hukuki haklarını güvence altına alan en önemli yasal düzenlemelerden biri olduğuna dikkat çekildi. Kanunun sunduğu koruyucu tedbirler anlatılarak, kadınların bu haklardan nasıl yararlanabileceği konusunda bilgilendirme yapıldı.
Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği seminer, soru-cevap bölümüyle interaktif bir şekilde ilerledi.