English Kurdi Türkçe
251 93 00

Eş Başkanlar deprem sonrasında yurttaşlarla bir araya geldi

16.10.2024

Bağlar Belediyesi Eş Başkanları, Malatya merkezli depremin ardından yurttaşlarla bir araya geldi.

Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremden çok sayıda kent etkilenirken, Diyarbakır’da da yurttaşlar güvenlik amacıyla sokağa çıktı. Deprem sonrasında Bağlar Belediyesi ekipleri yurttaşların güvenliği için sahaya inerken, Eş Başkanlar Leyla Ayaz ve Siraç Çelik de yurttaşları ziyaret etti. Ayaz ve Çelik, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun ile birlikte 5 Nisan Mahallesi’nde sokağa çıkan yurttaşları ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem nedeniyle çok sayıda hasarlı binanın olduğunu belirten yurttaşlar, öncelikle bu sorunun çözüme kavuşturulmasını istediklerini aktardı.

Yurttaşlarla tek tek görüşen eş başkanlar, yurttaşların talep ve ihtiyaçlarını dinleyerek, ilgili birimlere görevlendirmelerde bulundu.

Eş Başkanlar 5 Nisan Mahallesi’nin ardından Mevlana Halit Mahallesi’nde pazar esnafını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Eş Başkanlar burada da esnafın ve yurttaşların taleplerini, ihtiyaçlarını dinledi.