English Kurdi Türkçe
251 93 00

Kadın buluşmaları sürüyor: Birlikte çözüm üretip karar alacağız

15.10.2024

Bağlar Belediyesi’nin başlattığı kadın buluşmalarının üçüncüsü Körhat Mahallesi’nde gerçekleşti. Kadınlarla buluşan Eş Başkan Leyla Ayaz, tüm talepleri dinleyerek, birlikte çözüm üreteceklerini ve karar alacaklarını dile getirdi.

Kadın belediyeciliği hedefiyle yola çıkan Bağlar Belediyesi, kadınların talep ve ihtiyaçlarını dinlemek, birlikte çözüm üretmek amacıyla kadın buluşmalarının üçüncüsünü düzenledi. Daha önce Bağcılar ve Mevlana Halit mahallelerinde kadınlarla bir araya gelen Eş Başkan Leyla Ayaz, Körhat Mahallesi’nde kadın buluşmasına katıldı.

Körhat Parkı’nda düzenlenen buluşmaya Eş Başkan Ayaz’ın yanı sıra Eş Başkan Yardımcısı Jiyan Aslan, Meclis üyeleri, birim müdürleri ve kadın personeller katıldı. Mahallede yaşayan kadınların yoğun ilgi gösterdiği buluşmada Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Bağ Evi Müzik Grubu’nun şarkıları eşliğinde halay çekildi.

‘Kadınları dinlemeye geldik’

Eş Başkan Leyla Ayaz, tüm kadınlarla selamlaşarak ardından kısa bir konuşma yaptı. Ayaz, seçimden sonrası 6 aylık süreçte düzenledikleri buluşmalarla halkın talep ve ihtiyaçlarını dinlediklerine dikkat çekti. Kadın buluşmalarının öneminin altını çizen Ayaz, “Burada özellikle kadınların sorunlarını dinlemeye geldik. Çünkü mahallenin sorunlarını en iyi kadınlar biliyor” diye konuştu.

Kadınlar taleplerini dile getirdi

Ayaz’ın konuşmasının ardından kadınlar taleplerini dile getirdi. Temizlik çalışmalarının artırılmasını isteyen kadınlar, çöp konteynerleri talep etti. Yol ve kaldırım çalışması, çocuklar için park ve oyun alanları, kendileri için sosyal alanlar talep eden kadınlar, özellikle madde bağımlılığı konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılmasını istedi. Evlerine doğalgaz gelmesini ve ilaçlamanın artırılmasını isteyen kadınlar, engelli yurttaşlar için de çalışmalar yapılmasını talep etti.

Çocuklar da söz alarak park, oyun alanları, spor sahaları yapılmasını istedi.

‘Buluşmalarımız sürecek’

Kadınlar buluşmadan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Eş Başkan Ayaz’a teşekkür etti.

Taleplerin ardından konuşan Ayaz, kadın buluşmalarının devam edeceğini belirterek, “Mahallenin sorunlarına ilişkin ilgili mercilerle görüşeceğiz. Tüm talepleri yerine getireceğiz. Belediyeleri kayyımlardan enkazla devraldık ama halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Bağlar halkının layık olduğu hizmetleri yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı. Ayaz, sorunları birlikte çözerek, birlikte karar alacaklarının altını çizdi.

Kadınların tüm talepleri not edilerek kayıt altına alındı.