English Kurdi Türkçe
251 93 00

Çocuklara yönelik ilk yardım eğitimi verildi

9.10.2024

Bağlar Belediyesi Ferzad Kemanger Halk Kütüphanesi’nde kurslara katılan çocuklar için ilk yardım eğitimi verildi. Eğitimden 50 çocuk yararlandı.

Bağlar Belediyesi Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen program ile çocuklara yönelik ilk yardım eğitimi verildi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Ferzad Kemanger Halk Kütüphanesi’nde eğitim alan çocuklar için “Çocukların İlk Yardım Dayanışması” başlığıyla düzenlenen eğitim, Bağlar Belediyesi Sağlık Merkezi çalışanı tarafından verildi.

İlk yardım çantası tanıtıldı

Eğitim kapsamında ilk yardım çantası tanıtıldı. Slaytlar eşliğinde, uygulamalı olarak verilen eğitimde, ortam güvenliğini sağlama, ebeveynleri bilgilendirme, 112 Acil Çağrı Merkezi ve çok sayıda başlıkta aktarım yapıldı.

Yine hastalık durumunda yapılması gerekenler, burun kanaması, vücutta kanama durumu, yanık veya sıcak çarpması durumlarında ilk yapılacaklar anlatıldı.

Eğitimde sıcaktan korunmak için yapılması gerekenler, elektrik akımı olan yerlerde yapılması gerekenler, hayvan ısırmaları, boğulma, yere düşme, solunum yolu tıkanıklığı durumunda yapılması gerekenler hakkında çocuklar bilgilendirildi. Bulundukları ortamda kendileri veya arkadaşları için ilk yardım gerektiren durumlarda yapabileceklerine dair önemli bilgiler verildi.

Çocukların ilgi ile takip ettiği eğitim, soru cevaplarla, etkileşim halinde gerçekleşti.