English Kurdi Türkçe
251 93 00

Çocuk Kürsüsü kuruldu: Çocuklar nasıl bir kent istediklerini anlattı

3.10.2024

Bağlar Belediyesi çocuklar için çalışmalarına devam ediyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Solin Çok Amaçlı Çocuk ve Aile Merkezi tarafından Körhat Parkı’nda “Çocuk Kürsüsü” kuruldu. Çocuklar nasıl bir kent ve dünya istediklerini anlattı.

Bağlar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Solin Çok Amaçlı Çocuk ve Aile Merkezi, Körhat Mahallesi’nde Çocuk Kürsüsü kurdu. Körhat Parkı’nda bir araya gelen çocuklar kürsüye çıkarak nasıl bir kent ve dünya istediklerini anlattı.

Etkinliğe Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Derya Berktaş ile çocukların aileleri de katıldı. Mahalledeki çocuklarla önce oyun oynandı ardından açılış yapıldı. Açılış konuşması da yine çocuklar tarafından yapıldı. Kürsüye çıkan çocuklar isteklerini ve hayallerini sıraladı. Daha çok oyun alanı, yeni parklar ve spor sahası isteyen çocuklar, temiz ve barış dolu bir dünya istediklerini dile getirdi. Çevre temizliğine vurgu yapan çocuklar, yetişkinlere mesaj verdi.

Çocukların istediği akülü arabalar alındı

Çocuklar konuşmalarının ardından hayallerini ve taleplerini kağıtlara yazarak ya da resimleyerek anlattı. Ardından ip atlama, çuval yarışı gibi çeşitli oyunlar oynandı. Düzenlenen halk buluşmalarında çocukların sıklıkla talep ettiği ve belediyenin bu talep üzerine aldığı akülü arabalar da alana getirilirken, çocuklar doyasıya eğlendi.

 

 

Çocuklar Nasıl Bir Kent İstiyor?

 

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüze bağlı Solin Çok Amaçlı Çocuk ve Aile Merkezi tarafından Körhat Parkı’nda Çocuk Kürsüsü kuruldu. Çocuklar kürsüye çıkarak nasıl bir kent ve dünya istediklerini anlattı. Daha çok oyun alanı, yeni parklar ve spor sahası isteyen çocuklar, temiz ve barış dolu bir dünya istediklerini dile getirdi. Çevre temizliğine vurgu yapan çocuklar, yetişkinlere mesaj verdi.