English Kurdi Türkçe
251 93 00

Madde bağımlılığı ile mücadele: 600 gençle anket çalışması yapıldı

3.10.2024

Bağlar Belediyesi madde bağımlılığı ile mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda belediyenin talebiyle Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi tarafından rapor hazırlandı. 

Bağlar Belediyesi madde bağımlılığına karşı mücadele kapsamında bugüne kadar seminerler, saha çalışmaları yürütürken, anket çalışması yaptırdı. Belediyenin talebiyle Sosyo Politik Saha Araştırmaları Merkezi tarafından Bağlar ilçesinin 12 merkez mahallesinde saha araştırması yapıldı. “Bağlar Belediyesi Gençlik ve Bağımlılık Araştırması Saha Çalışma Raporu” kapsamında 15-29 yaş aralığında 600 gençle anket çalışması yapıldı.

Merkez Koordinatörü Yüksel Genç, rapora dair Belediye hizmet binasında sunum gerçekleştirdi. Sunuma Bağlar Belediyesi Eş Başkanları Leyla Ayaz ve Siraç Çelik’in yanı sıra Yenişehir Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ergün, Bağlar Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Jiyan Aslan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Vahap Saçaklı ile Bağlar Belediyesi Meclis üyeleri katıldı.

Önemli tespitlerin yer aldığı raporu aktaran Yüksel Genç, ailelerin madde bağımlılığı ile mücadelenin bir parçası haline getirmenin önemini vurguladı. Anket çalışmasından çıkan sonuçları anlatan Genç, gençlerin bu mücadele kapsamında yerel yönetimlerden beklentilerini aktardı.

Sunumun ardından değerlendirme yapan Eş Başkan Leyla Ayaz ve Siraç Çelik, madde bağımlılığı ile mücadelede kararlı olduklarına vurgu yaparak, yerel yönetimler ile toplumun tüm katmanlarının dahil olduğu bir mücadeleye ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.