English Kurdi Türkçe
251 93 00

Meclis Toplantısı katledilen çocuklar için saygı duruşu ile başladı

1.10.2024

Bağlar Belediyesi Ekim Ayı Meclis toplantısı katledilen çocuklar için anma ve saygı duruşu ile başladı. Toplantıyı açan Eş Başkan Leyla Ayaz, katliamların sebebi olan erkek egemen sistemin son bulması ve çocukların güvenli alanlarda yaşayabilmesi için mücadelenin süreceğini ifade etti.

Bağlar Belediyesi Ekim Ayı Meclisi, Eş Başkanlar Leyla Ayaz ve Siraç Çelik başkanlığında Meclis Toplantı Salonunda başladı. Üyelerin siyah giyinerek katıldığı Meclis toplantısı katledilen çocuklar için anma ve saygı duruşu ile başladı.

Meclisi açan Leyla Ayaz, tüm katılımcıları Narin Güran, Ceylan Önkol, Cemile Çağırga, Uğur Kaymaz, Leyla Aydemir ve tüm katledilen çocuklar için saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşunun ardından konuşma yapan Ayaz, çocukların ve kadınların maruz kaldığı şiddet ve saldırıların erkek egemen sistemin bir sonucu olduğuna vurgu yaptı.

‘Katliamların nedeni mevcut erkek egemen sistemdir’

Ayaz, “Maalesef ki mevcut erkek egemen sistemin Narin’de olduğu gibi, Leyla’da olduğu gibi, 2 yaşındaki Sıla bebekte olduğu gibi katili, tecavüzcüyü koruyan bir cezasızlık politikası var. Bu cezasızlık politikalarından kaynaklı da her gün kadın ve çocuk katliamlarıyla karşı karşıya geliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Çocuklar ve kadınlar için mücadelemiz sürecek’

Kadınları ve çocukları korumak için mücadelelerinin süreceğini ifade eden Ayaz, şöyle konuştu: “Bizler yıllardır çocukları, kadınları, doğayı koruyabilmek için mücadele veriyoruz. 6284 sayılı yasa ve İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanabilmesi için mücadele veriyoruz. Aynı şekilde mücadele vermeye devam edeceğiz. Biz her yerde diyoruz ki çocukların yeri okullardır, güvenli alanlardır. Bu güvenli alanları oluşturma devletin sorumluluğundadır. Bizler bugün burada Bağlar Belediyesi Eş Başkanlığı ve Meclisi olarak kadına ve çocuğa yönelik şiddetin, katliamlarının son bulması için, doğanın korunması için mücadeleyi her yerde yürüteceğimizin sözünü veriyoruz.”

Eş Başkan Siraç Çelik de tüm kurumların çocukların geleceğiyle ilgili planlamalar yapabilmesi gerekirken, bugün mevcut sistem nedeniyle çocuk katliamlarının yaşandığını vurguladı. Haksız, hukuksuz uygulamaların son bulması gerektiğinin altını çizen Çelik, “Narinlerimiz, Ceylanlarımız hep yaşasaydı” diye konuştu.