Öğrencilerin sağlığı ve güvenliği için denetimler sıklaştırıldı

27.09.2024

Bağlar Belediyesi ekipleri Bağcılar Mahallesi’nde okullarda gıda, hijyen ve etiket denetimi yaptı.

Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, halk sağlığını ve güvenliğini korumak amacıyla denetimlerini gece gündüz sürdürüyor. Ekipler okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin sağlığı için denetimlerini sıklaştırdı. Bu kapsamda Bağcılar Mahallesi’nde ilkokul, ortaokul ve liselerde denetim yapıldı. Denetimlere Eş Başkan Yardımcısı Uğur Alyüz, Zabıta Müdürü Mehdi Aydın ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Halime Demirtaş da katıldı.

Ekipler, okul kantinlerdeki gıda ürünleri kontrol ederken, son kullanma tarihleri ile muhafaza şartlarını denetledi. Hijyen kurallarına uyum da titizlikle denetlendi.

Hijyenin önemi hakkında ve öğrencilerin sağlığını riske atacak durumların önlenmesi hakkında bilgilendirme yapan ekipler, etiket fiyatlarını da kontrol etti.

Kurallara uygunluk göstermeyen yerler hakkında tutanak tutularak, gerekli işlemler yapıldı.