English Kurdi Türkçe
251 93 00

İki ayda 24 bin metrekarelik alanda yapım ve onarım çalışması yapıldı

12.09.2024

Bağlar Belediyesi Eş Başkanları Leyla Ayaz ve Siraç Çelik, kaldırım ve onarım çalışmaları ile Ahmet Kaya Caddesi’nde yapımı devam eden park çalışmasını inceledi. Elektrik hatları kazıları nedeniyle bozulan binlerce metrekarelik alanda 2 ay gibi kısa bir sürede 24 bin metrekarelik yapım ve onarım çalışmalarını tamamladıklarını belirten Eş Başkanlar, “Karekod sistemi oluşturulan park içerisinde sunulacak hizmetleri ve parkımızın ismini halkımız belirleyecek. Parkımızın hazırlık süresini de 2025 yılı Nisan ayında tamamlamış olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

 

Bağlar Belediyesi Eş başkanları Leyla Ayaz ve Siraç Çelik, Bağcılar Mahallesindeki çalışmaları yerinde inceledi. Fen İşleri Müdürlüğünün yapmış olduğu kaldırım ve onarım çalışmalarından sonra Park ve Bahçeler Müdürlüğünün Ahmet Kaya Caddesinde yapımı devam eden park çalışmasını Eş Başkan Yardımcısı Reşat Yücel ve Park Bahçeler ve Fen İşleri Müdürü Ulaş Birtane ile birlikte denetleyen Eş Başkanlar şu açıklamalarda bulundu:

“Yönetime geldiğimiz günden bugüne kayyumun yaratmış olduğu ağır tahribatlara rağmen, Fen İşleri Müdürlüğümüzce kısıtlı imkanlarla Tedaş kazıları sonrası bozulan binlerce metrekarelik alandan, iki ay gibi kısa bir sürede 24 bin metrekarelik alanda yapım ve onarım çalışmalarını tamamlamış bulunmaktayız. Tedaş kazıları sonrası tahrip edilen alanlara ilişkin kayyum döneminde ödeme yapılmasına rağmen, onarım yapılmamış, bütün yıl Bağcılar halkımız bu yollara reva görülmüştü. Bizler şimdi bu çalışmaları ihale dahi yapmadan, kendi özgücümüzle yapmaktayız.

Bunun dışında Bağcılar Mahallemizde şimdiye dek toplamda 15 km olan 13 sokağı kullanıma açtık. 2024 yılı sonuna kadar 20 km’lik yolu daha kullanıma açmayı hedefliyoruz. Kaldı ki çalışmalarımız sadece Bağcılar Mahallesiyle sınırlı değil elbette. Bağlar’ın tüm merkez ve kırsal mahallelerinde de çalışmalarımız aynı ölçüde devam etmekte. Bağcılar dışındaki Merkez mahallelerde şimdiye dek 7bin metrekare yapım ve onarım çalışması tamamlanmış olup deprem sonrası hasar gören binaların yıkım işlemleri bittikçe bizler de bu doğrultuda çalışmalarımızı hızlandıracağız.

Ayrıca halkımızın talepleri doğrultusunda yine Bağcılar Mahallesinde 24 dönümlük alan üzerinde yapımına başlanan park çalışmamızda halkımızın taleplerini yerine getirebilmek adına Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzce karekod sistemi oluşturulmuş olup park içerisinde sunulacak olan hizmetleri ve parkımızın ismini halkımız belirleyecek. Parkımızın hazırlık süresini de 2025 yılı Nisan ayında tamamlamış olmayı hedefliyoruz. Bizler yönetimde olacağımız beş yıllık süre boyunca her an halkımızla iç içe, halkımızın taleplerine cevap olmak için imkanlarımızı seferber edeceğiz.”