English Kurdi Türkçe
251 93 00

Kadın kursiyerler yeni makinelerle daha verimli çalışıyor

12.09.2024

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Bağ Evi’nde tasarım atölyesine katılan kadınlar üretime devam ediyor. Kadınlar, kendileri için alınan yeni makinelerle daha rahat ve verimli bir şekilde çalışma imkanı buluyor.

Bağlar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Bağ Evi, çocuklar, kadınlar ve gençler için önemli çalışmalara imza atıyor. İlçenin adını temsil eden üzüm bağlarıyla donatılmış bir bahçenin içinde olan Bağ Evi, yurttaşlardan büyük ilgi görüyor.

Bağcılar Mahallesi’nde bulunan Bağ Evi’ndeki kurslar yapılan mahalle çalışmaları ve ev ziyaretlerinde halkın talep ve ihtiyaçlarına göre belirleniyor. Bu kurslardan biri de kadınlar için açılan tasarım atölyeleri.

Kadınlar kursta, yetişkin ve bebek kıyafetleri, nevresim, çanta ve el dokuması ürünler yapıyor.

Talep üzerine yeni kursiyerler alınacak

Şu anda 30 kadının eğitim aldığı kurs, hafta içi her gün sabah ve öğlen olmak üzere iki grup halinde devam ediyor.

Alanında uzman iki eğitmen eşliğinde kurslara kadılan kadınlar, 1 Mayıs’tan bu yana eğitim alıyor. Talebin yoğun olduğu tasarım atölyesi yeni kursiyerle devam edecek.

Yeni makinelerle daha verimli bir çalışma

Başladıklarında kullandıkları makinelerde zorluklar yaşayan kadınların talebi üzerine yeni makineler alındı. 3 sanayi tipi dikiş makinesi, 1 sanayi tipi overlok,  1 tane sanayi tipi ütü ile çalışmalar çok daha rahat ve verimli bir şekilde devam ediyor.

Üretimler sergilenecek

Kadınların üretimleri 13 Eylül’de Bağ Evi’nde düzenlenecek Bağ Bozumu etkinliğinde “Kadın Emeği” bölümünde sergilenecek.