English Kurdi Türkçe
251 93 00

Eş Başkan Ayaz DAKAP bileşenleriyle bir araya geldi

10.09.2024

Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Leyla Ayaz, kadınlar için yapacakları çalışmalar kapsamında kadın kurumlarına ziyaretlerini sürdürüyor. Ayaz bu kapsamda DAKAP bileşenleriyle görüştü.

Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Leyla Ayaz, kadınlar için yapılacak çalışmalara ilişkin öneri ve talepleri almak amacıyla kadın kurumlarıyla görüşmelerini sürdürüyor. Ayaz bu kapsamda Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP) bileşenleriyle bir araya geldi. Ayaz’a Meclis üyeleri de eşlik etti.

Ayaz, yapılan görüşmede kadın yoksulluğunun, kadına yönelik şiddetin son bulması, kadınların istihdama ve sosyal yaşama katılması için kadın kurumlarıyla birlikte hareket ederek, onların öneri ve taleplerini de alarak gelecek planlamalarını bu yönde yapmanın önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bağlar’ın yeniden kadının renginin yansıdığı bir merkez haline gelmesi için kadınların birlikte hareket etmesi gerektiğini altını çizen Ayaz, çalışmalarının esasını bunun oluşturacağına dair değerlendirmeler yaptı.

Yerel yönetimler ve kadın kurumlarının birlikte önemli çalışmalara imza atabileceğini vurgulayan Ayaz, DAKAP bileşenlerinden öneri ve talepleri dinledi.

Bağlar’da madde bağımlılığına karşı mücadele çalışmaları yapılmasını talep eden kadınlar, hem merkez hem de kırsal mahallelerde çalışmaların arttırılması gerektiğini ifade etti.

Kadınlar için sağlık seminerleri, kadın sağlık merkezlerinin açılması, HPV aşısının yapılması, kadınların çalışma yaşamına katılabilmesi için kreşlerin açılması, kooperatifleşme, kurs ve üretim atölyelerinin artması, engelli çocuklar için çalışmalar yapılması öne çıkan başlıklar oldu.