English Kurdi Türkçe
251 93 00

Eş Başkan Leyla Ayaz, Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi’ni ziyaret etti

23.08.2024

Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Leyla Ayaz, 5 Yıllık Stratejik Plan hazırlıkları kapsamında Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi’ni ziyaret etti.

Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Leyla Ayaz, hem ziyaret hem de 5 Yıllık Stratejik Plan kapsamında kadınlar için yapılacak çalışmalara ilişkin öneri ve talepleri almak amacıyla kadın kurumlarıyla görüşmelerini sürdürüyor.

Ayaz bu amaçla, Eş Başkan Yardımcısı Jiyan Aslan, Meclis üyeleri, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Derya Berktaş ile birlikte Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi’ni ziyaret etti.

Ayaz ve beraberindekiler, Kadın Hakları Merkezi Temsilcisi Cansel Tanay, Yürütme Kurulu Üyesi Burcu Korkmaz Beştaş ve Koordinatör Gevriye Atlı ile görüştü.

Kadınlar için ortaklaşma

Ayaz, 5 Yıllık Stratejik Plan hazırlıkları kapsamında kadın kurumlarının talep ve önerilerini almak amacıyla ziyaretler düzenlediklerini belirterek, Bağlar’da özellikle şiddete maruz kalan kadınlar için yapılması gerekenler noktasında birlikte çalışmanın önemine vurgu yaptı.

Kadınların hukuksal desteğe rahatlıkla ulaşabilmesi için yerel yönetimlerin ve hukuk kurumlarının birlikte yapabileceği çalışmalar üzerine değerlendirmelerde bulunan Ayaz, kadınlar için ortaklaşmaya her zaman hazır olduklarının altını çizdi.

Baro Kadın Hakları Merkezi temsilcileri de hem merkez mahallelerde hem de kırsal mahallelerde kadınların hukuki haklarını öğrenmesi için çalışmalar yapılması, kadınların danışmanlık hizmetine rahatlıkla ulaşabilmesi, şiddete maruz kalan kadınların nereye başvurabileceğini öğrenmesi, hızlı ve etkin şekilde hukuki yolların işletilebilmesi için yapılması gerekenler üzerine değerlendirmelerde bulunarak, önerilerini dile getirdi.