English Kurdi Türkçe
251 93 00

Sağlıklı Köyler Sağlıklı Toplum: Övündüler Mahallesi’nde sağlık taramaları ve etkinlikler yapıldı

20.08.2024

Bağlar Belediyesi “Sağlıklı Köyler Sağlıklı Toplum” sloganıyla Övündüler Mahallesi’nde sağlık taraması, bilgilendirme seminerleri ile çocuklar için etkinlikler düzenlendi.

Bağlar Belediyesi Sağlık Hizmetleri ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından “Sağlıklı Köyler Sağlıklı Toplum” sloganıyla kırsal mahallelerde sağlık taramaları, bilgilendirme seminerleri, çocuklar için etkinlikler düzenleniyor.

3 günlük çalışmanın ikinci durağı Övündüler Mahallesi (Erwanîya Jorîn) oldu.

Program için mahallede saha çalışması yapılarak, aileler davet edildi.

Çocuklarla çeşitli etkinlikler düzenlendi

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü çalışanları tarafından çocuklar için palyaço eşliğinde çeşitli etkinlikler düzenlenerek, hazırlanan armağanlar verildi. Çalışma kapsamında “toplumsal cinsiyet” başlıklı seminer de düzenlenirken, kadınların sorunları ve talepleri dinlendi.

Sağlık taramaları yapıldı

Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı doktorlar tarafından da çocuklara gelişim tespiti yapıldı. Gelişim geriliği tespit edilen çocuklar ile gebe kadınlara vitamin ve mineral desteği verildi.

Diş Hekimleri Odası’ndan Dr. Arzu Özbek tarafından ağız ve diş sağlığı taraması gerçekleştirildi. Çocuklara diş fırçası ve macunu hediye edildi. Yaşı ilerlemiş bireyler için diyabet ve tansiyon testi yapan sağlık ekipleri, çocuğu olan kadınlara ateş ölçer desteği verdi.

Sağlık hizmetleri kapsamında aile planlaması konusunda da bilgilendirme yapıldı.

Sağlık Hizmetleri Müdürü Evin Serin Karabiber tarafından kadınlar için meme kanserine karşı bilgilendirme semineri verildi.