English Kurdi Türkçe
251 93 00

Halk sağlığı ve güvenliği için denetimler sürüyor

2.08.2024

Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler lokanta, kıraathane ve markette halk sağlığını ve güvenliğini korumak amacıyla denetim yaptı.

Bağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, halk sağlığını ve güvenliğini korumak amacıyla denetimlerini gece gündüz sürdürüyor. Vardiyalı bir şekilde çalışan ekipler, lokanta, market, cafe ve sosyal alanlarda denetim yaparak, ilgili işletmeler hakkında tutanak tutarak, yaptırım uyguluyor.

Ekipler, çalışma kapsamında Bağcılar Mahallesi’nde bir lokanta, market ve kıraathanede inceleme yaptı.

Lokantada servis salonu ve mutfakta denetim yapan zabıta ekipleri, fiyat etiket kontrolü yaparak, eldiven ve bone takılması konusunda uyarılarda bulundu. Hijyen kontrolü de yapan ekipler, lokantanın gıda deposunda ve mutfağında hijyen kurallarına aykırı uygulamaları tespit ederek tutanak altına aldı. Gıdaların son kullanma tarihi de incelendi.

Ekipler, markette ise ürünün etiket fiyatı ile kasa fiyatını karşılaştırarak, ekmek gramajını denetledi. Ürünlerin son kullanma tarihi  de denetlendi.

Bir kıraathanede de denetleme yapan ekipler, halk sağlığını tehdit eden uygulamalara ilişkin tespit tutanağı tuttu ve eksiklerin giderilmesi için talimat verdi.