English Kurdi Türkçe
251 93 00

Kürtçe sağlık semineri: Kadınlar meme kanserine karşı bilgilendirildi

20.07.2024

Bağlar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile SES işbirliğinde Kürtçe meme kanseri semineri verildi. Seminerin ardından muayene gerçekleştirildi ve ihtiyaç duyulan kadınlar ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), gönüllü bir çalışmayla, Bağlar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Solin Çocuk Oyun Evi ve Yüzme Havuzu kurumunda kadınlara Kürtçe meme kanseri semineri verdi.

Solin Çocuk Oyun Evi ve Yüzme Havuzu’nda atölyelere ve kurslara katılan çocukların ailelerinin katıldığı seminer, SES Diyarbakır Şubesi yönetiminden İlknur Ayık ile Aynur Ülgen tarafından verildi. Kadınlar anadillerinde verilen semineri ilgiyle takip etti.

Kadınlar muayene edildi

Slaytlar eşliğinde meme kanserinin teşhisi, tedavisi ve koruyucu sağlık hizmetlerine dair bilgilendirme yapıldı. Seminerin ardından kadınlar muayene edildi.

Muayenede kitle tespit edilen kadınlar, ilgili sağlık kuruluşlarına yönlendirildi. Sağlık kuruluşlarına yönlendirilen kadınların süreçleri de takip edilecek.