English Kurdi Türkçe
251 93 00

Çocukların beklediği yüzme havuzu Eş Başkanların katılımıyla açıldı

17.07.2024

Bağlar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, yurttaşlarla yaptıkları görüşmelerde kendilerinden yoğun bir şekilde talep edilen yüzme havuzunu aktifleştirerek, kurslara başladı. Eş Başkanlar Leyla Ayaz ve Siraç Çelik, Solin Çocuk Oyun Evi ve Yüzme Havuzu’nda başlayan kursun  açılışına katıldı.

Bağlar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Solin Çocuk Oyun Evi ve Yüzme Havuzu’nda çocuklar ve kadınların talep ettiği yüzme havuzunun açılışı yapıldı.

Açılışa Belediye Eş Başkanları Leyla Ayaz ve Siraç Çelik ile Eş Başkan Yardımcısı Jiyan Aslan, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Derya Berktaş Açmaz, meclis üyeleri ve personeller katıldı. Kaynartepe Mahallesi’nde bulunan havuzun açılışına yüzlerce çocuk ve aile katıldı. Çocuklar eş başkanları karşılayarak havuzun açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve taleplerini iletti.

Yüzme kursu 600 çocuk ve 100 kadın kursiyer ile başladı

Müzik eşliğinde halaylar çekilerek yapılan açılışta eş başkanlar kısa birer konuşma yaptı. Eş Başkan Siraç Çelik, yurttaşların taleplerini yerine getirmek için her türlü çalışmayı yapacaklarını dile getirdi. Leyla Ayaz da havuzda kadınlar için  bir gün ayrıldığını belirterek, tüm kadınların gelmesi için çağrı yaptı. “Her şey daha mutlu gençler ve çocuklar için” diyen Ayaz, çocuklardan da güvenlikleri için havuz kurallarına uymalarını istedi.

Konuşmaların ardından çocuklar ilk eğitimlerine başladı. Uzmanlar eşliğinde verilen eğitim kapsamında çocuklara bone ve gözlük desteği de sağlandı.

Havuz programı 600 çocuk ve 100 kadınla başlarken, kayıtlar alınmaya devam ediyor. Çocuklar haftanın 6 günü, kadınlar ise bir gün havuzdan yararlanabilecek.