English Kurdi Türkçe
251 93 00

Bağlar Belediyesi ve DBB ortak çalışması: Ana Çocuk Sağlığı Merkezi yeniden açılacak

12.07.2024

Bağlar Belediyesi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Eş Başkanları, önceki dönemde atıl bırakılan ancak yeniden faaliyete geçirilmesi amaçlanan Ana Çocuk Sağlığı Merkezi’nde çalışmaları inceledi. Eş Başkanlar ardından Sakarya Caddesi’nde esnaf ile bir araya geldi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Bağlar Belediyesi Ana Çocuk Sağlığı Merkezi, halka hizmet sunmak için yeniden açılacak. Bağlar Belediyesi Eş Başkanları Leyla Ayaz ve Siraç Çelik, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Fatih Mahallesi’nde bulunan, önceki dönemde atıl bırakılan Ana Çocuk Sağlığı Merkezi’nin hazırlık çalışmalarını birlikte inceledi.

Eş Başkanlara, Bağlar Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Jiyan Aslan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Reşat Bakan ile Sağlık Daire Başkanı Vahap Saçaklı eşlik etti.

Bağlar Belediyesi Sağlık Hizmetleri Müdürü Evin Serin Karabiber, eş başkanlara sağlık merkezindeki çalışmaları aktarırken, yapılması gerekenler üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu, ilgili birimlere görev verildi.

Eş Başkanlar Sakarya Caddesi’nde esnafın taleplerini dinledi

Eş Başkanlar ardından kentin önemli alışveriş merkezlerden biri olan Sakarya Caddesi’nde esnafı ziyaret etti. İki koldan esnaf ziyareti gerçekleştiren eş başkanlar, talep, öneri ve sorunları dinledi. Meclis üyeleri de ziyarete katıldı.

Esnaf, Eş Başkanların ziyaretinden duyduğu memnuniyeti aktarırken, temizlik çalışmalarının daha fazla olmasını talep etti. Kaldırım işgali ise esnafın ana sorunlarının başında geldi. Esnaf, caddenin isminin de kentin kültürel yapısını barındıran bir isimle değiştirilebileceği önerisinde bulundu. 

Talepler tek tek not alındı

Yine çarşının dokusuna uymayan perde ve tentelerin kullanılmasının da son bulmasını talep eden esnaf, dükkanlara daha rahat ürün getirebilmek için bir yükleme alanı talep etti.

Haftanın bir gününün tatil için planlanmasını talep eden esnaf, kaldırım ve  alt yapı çalışmalarının yanı sıra çarşının farklı noktalarında lavabolara da ihtiyaçları olduğunu aktardı.

Eş başkanlar tek tek ziyaret ettikleri esnafın sorunlarını dinleyerek, birlikte çözüm üretme noktasında değerlendirmelerde bulundu. Eş Başkanlara eşlik eden zabıta ekipleri ise ihtiyaçları not aldı.