English Kurdi Türkçe
251 93 00

Eş Başkan Leyla Ayaz DOGÜNKAD’ı ziyaret etti

27.08.2024

Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Leyla Ayaz, 5 Yıllık Stratejik Plan hazırlıkları kapsamında Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği’ni ziyaret etti. 

Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Leyla Ayaz, 5 Yıllık Stratejik Plan kapsamında kadınlar için yapılacak çalışmalara ilişkin öneri ve talepleri almak amacıyla kadın kurumlarıyla görüşmelerini sürdürüyor.

Ayaz bu amaçla, Meclis üyeleri ile birlikte Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği’ni (DOGÜNKAD) ziyaret etti. 

Eş Başkan Ayaz, DOGÜNKAD Başkanı Özlem Külahçı ile derneğin Yönetim Kurulu ve üyeleri tarafından karşılandı. 

Yoksulluğa karşı birlikte çalışmanın önemi vurgulandı

Ayaz, 5 Yıllık Stratejik Plan hazırlıkları kapsamında kadın kurumlarının talep ve önerilerini almak amacıyla ziyaretler düzenlediklerini hatırlatarak, yoksulluğun derinden yaşandığı Bağlar’da kadınlar için istihdam alanları oluşturmak amacıyla yapılması gerekenler noktasında birlikte hareket etmenin önemine değindi. 

Özellikle 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem sonrası yoksulluğun daha da derinleştiğine dikkat çeken Ayaz, sivil toplum kuruluşu, meslek odaları ve kentteki tüm dinamiklerle kadın yoksulluğuna karşı çözümler üretmek istedikleri ifade etti. 

‘Kadınlar tüm iş kollarında yer alabilmeli’ 

Ayaz, kadınların sadece belirli iş kollarında istihdam edilmesi yerine, tüm iş kollarında yer alması için de birlikte çalışmanın önemli olduğunun altını çizdi. 

İş kadınları, bu noktada yerel yönetimlerle her zaman iş birliği içinde olmaya hazır olduklarını ifade ederken, öneri ve taleplerini dile getirdi. 

Dernek Başkanı Özlem Külahçı, hem kendilerine hem de yerel yönetimlere bu konuda önemli sorumluluklar düştüğünü belirterek, üretime dayalı bir istihdama dikkat çekti. 

Görüşmede, kadınlar için mesleki kurslar, iş insanları ile yerel yönetimlerin koordineli çalışmalar yapması, çalıştay düzenlenmesi, mahallelerde üretim atölyeleri, teknolojik tabanlı kurslar, doğru bir kooperatifleşme öne çıkan başlıklar oldu.