BAĞLAR BELEDİYESİ’NİN DESTEKLEDİĞİ ÖĞRENCİLERİN KONSERVATUVAR REKORU

6.09.2021

Bağlar Belediyesi’nin sağladığı  destek ve imkanlarla iki ay boyunca eğitim gören 14 öğrenci hedefledikleri üniversitelerin konservatuvar bölümlerine yerleşerek büyük başarıya imza attı. 1 öğrenci ise güzel sanatlar lisesine yerleşti. Sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra  Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nu ziyaret eden  öğrenciler, sağladığı imkanlar nedeniyle kendisine teşekkür etti.

Başkan Beyoğlu,”Kurslarımıza katılan 38 öğrencinin 16’sı YKS’da başarılı olarak barajı geçerken, 14 öğrenci özel yetenek sınavını kazanarak istedikleri üniversitelere yerleşti. Biz de en az kendileri kadar mutlu olduk” dedi.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ’NDEN EGE ÜNİVERSİTESİ’NE KADAR

Bağlar Belediyesi’nin tahsis ettiği imkanlarla konservatuvar sınavlarına hazırlanan öğrenciler, özel yetenek sınavlarında rekor başarıya imza attı.  Belediyenin ücretsiz özel yetenek kurslarıyla iki ay boyunca  eğitim sürecinden geçen 38 öğrencinin 16’sı   Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda barajı geçerek özel yetenek sınavlarına girme hakkı kazandı. Bu öğrencilerin 14’ü farklı şehir ve üniversiteler için yapılan sınavlarda başarılı olarak konservatuvar bölümlerine yerleşti.

İzmir Ege Üniversitesi’ne 1, Diyarbakır Dicle Üniversitesi’ne 6,Kars Kafkas Üniversitesi’ne 1,Van Yüzüncüyıl  Üniversitesi’ne 6 olmak üzere 14 öğrenci üniversitelerin konservatuvar bölümlerinde okuma hakkı kazandı. 1 öğrenci ise Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi’ne ise 1 öğrenci yerleşti.

“BİZ İMKAN SAĞLADIK. BAŞARININ MİMARI SİZLERSİNİZ”

Eğitmenler  Necat Muzafferoğlu ,Ahmet Erdem  ve Recep Aras ile başarılı öğrenciler Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nu ziyaret ederek başarılarını paylaştı, sağladığı imkanlar nedeniyle kendisine teşekkür etti. Eğitmenler ve öğrenciler, Beyoğlu’nun eğitime verdiği desteğin gençlerin geleceğe hazırlanmasında örnek bir olay olduğunu dile getirdi.

Elde ettikleri başarılardan dolayı eğitmen ve öğrencileri tebrik eden Başkan Beyoğlu,”Bizim yaptığımız aslında milletin hakkı olanı millete vermektir. Bu imkanların sahibi vatandaşlarımızdır, evlatlarımızdır. Biz imkanları size seferber ettik, siz de çok çalışarak başarılı oldunuz. İnanıyorum ki bu azim ve kararlılıkla üniversite hayatında da başarılı olarak ülkemize çok büyük hizmetlerde bulunacaksınız” ifadelerini kullandı.