BAĞLAR’DA 8 PAZAR YERİ CUMARTESİ GÜNÜ HİZMET VERECEK

7.05.2021

Bağlar Belediyesi, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre  8 ve 15 Mayıs tarihlerinde açık olacak semt pazarlarının vatandaşların hizmetinde olacağı alanları belirledi. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla vatandaşların mağdur olmaması için toplam 8 noktada olmak üzere ilçe genelinde pazar yerleri 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecek.  Zabıta ,emniyet güçleri ve Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri koordineli çalışarak vatandaşların sağlıklı ve huzurlu koşullarda alışveriş yapması için önlem alarak denetimler gerçekleştirecek.

BAYRAM ÖNCESİNDE ALIŞVERİŞ YAPMA İMKANI

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre “Tam Kapanma “ döneminde semt pazarları 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri hizmet verebilecek.  Bu iki günde 10.00-17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze ve meyve ile fide satışı yapan pazaryerleri açık olacak. Vatandaşların yaş sebze ve meyve ve fide ihtiyaçlarını temin amacıyla ikametlerine en yakın Pazar yerine gidip gelebilmelerine izin verilecek.

Genelgeye göre temizlik ürünleri, giyim, züccaciye, oyuncak, süs eşyası, çanta gibi  ürünlerin satışına  ise izin verilmeyecek.

8 NOKTADA HİZMET VERİLECEK

Bağlar Belediyesi, açık olacak pazar yerlerini belirledi. Toplam 8 noktada vatandaşlara hizmet verilecek. Pazar yerlerinin denetimi belediye zabıta ekipleri, emniyet güçleri ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek.

Pazar yerlerine kontrollü giriş ve çıkışları sağlamak için belirlenen noktalar haricinde diğer tüm alanlar demir bariyer ve benzeri araç-gereç ile kapatılarak kontrolsüz giriş ve çıkışlar  engellenecek. Her tezgah arasında en az 3 metre mesafe kuralı uygulanacak. Pazar esnafına ve vatandaşlara maske ve temizlik gibi kuralları da uygulanarak denetimler gerçekleştirilecek.

İşte Bağlar’da Açık Olacak Semt Pazarları

Barış Caddesı