MEZARLIKLARDA CUMA GÜNÜ ÖNCESİ DENETİM

12.11.2020

Diyarbakır’da İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun Yeni Tip Koronavirüs  tedbirleri kapsamında aldığı kararlar gereği Bağlar Belediyesi zabıta ekipleri, emniyet güçleriyle koordineli olarak mezarlık bölgesinde denetim gerçekleştirdi. Salgın tehlikesine dikkat çeken ekipler vatandaşları uyardı, kurallara uymayanlara yasal işlem uygulanacağı hatırlatıldı.

YOĞUNLUĞA KARŞI ÖNLEMLERE DEVAM

Diyarbakır İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun mezarlıklarla ilgili aldığı yasak kararlarıyla ilgili denetimler devam ediyor. Perşembe günü oluşabilecek yoğunluğa karşı tedbir alan Bağlar Belediyesi,emniyet güçleriyle beraber ortak çalışma yaparak vatandaşları hem bilgilendirdi,hem de olası risklere ve yasal işlemlere karşı uyardı.

Zabıta ve polisin çalışmasında Yeniköy Mezarlığı bölgesinde bulunan vatandaşlar bölgeden uzaklaştırılarak mezarlıkların giriş ve çıkış noktaları kontrol altına alındı.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla gerçekleşen denetimlerde ayrıca sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan 65 yaş üstü vatandaşlar ve sigara yasağı ile ilgili tedbirler de uygulandı.