KENTSEL DÖNÜŞÜM DÖNÜŞTÜRECEK, MİLLET BAHÇESİ GÜZELLEŞTİRECEK”

25.10.2020

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, kentsel dönüşüm ve millet bahçesi projelerinin ilçenin modern bir şehir haline gelmesini sağlayacağını dile getirerek,halkın bunlara tam destek verdiğini söyledi.

Yerinde dönüşüm modeli uygulanacak olan kentsel dönüşüm projesinin ilçenin yarım asırlık hayali olduğunu belirten Beyoğlu,”Bu iki güzel projenin hayata geçmesi için büyük çaba harcayan önceki dönem bakanımız ve milletvekilimiz Mehmet Mehdi Eker ile milletvekillerimiz Ebubekir Bal ve Oya Eronat’a  ilçem adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan kentsel dönüşüm projesi için Bağlar’da hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Kaynartepe Mahallesi’nde 7 bin nüfusun etkileneceği alanda 1354 yapı üzerinden hayata geçirilecek proje için Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı ile belediye tarafından oluşturulan saha ekipleri muhtarlar ve vatandaşlarla görüşmelere devam ederek bilgilendirme yaparken, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu tarafından oluşturulan irtibat bürosu vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Selahaddin Eyyubi Mahallesi’nde bulunan belediyeye ait ek hizmet binası bünyesinde çalışmalar yapan Kentsel Dönüşüm İrtibat Bürosu’nda görev yapan uzman personel,kentsel dönüşüm kapsamına giren hak sahipleriyle görüşmeler yaparak projenin çerçevesi hakkında bilgiler aktarıyor. Büronun haftanın her gün açık olacağı ve vatandaşlara her konuda bilgi verileceği kaydedildi.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu da mahalle ziyaretlerinde bulunarak vatandaşları proje hakkında bilgilendirmeye devam ediyor.

Yerinde dönüşüm modeliyle hayata geçirilecek olan kentsel dönüşümün Bağlar için millat olduğunu  belirten Başkan Beyoğlu,”İlçemiz kentsel dönüşüm ile çarpık kentleşmeden kurtulacak ve bir diğer tarihi proje olan millet bahçesi ile de güzelleşecek” ifadelerini kullanarak iki projenin önemine dikkat çekti.

Devlet tarafından TOKİ eliyle yapılacak projenin vatandaşların olası mağduriyetini ortadan kaldıracağını ifade eden Beyoğlu,”Devletimiz ve hükümetimiz ciddi destek veriyor. Sürecin başından beri önceki dönem bakanımız ve milletvekilimiz Mehmet Mehdi Eker ile milletvekillerimiz Ebubekir Bal ve Oya Eronat’ın  önemli desteği oldu. Bir çok engeli birlikte  aştık. Önce Kaynartepe’den başlayacağız,ardında  Çevre Ve Şehircilik Bakanlığımızın yapacağı planlamaya göre ihtiyaç duyulan diğer mahallelerde de yerinde dönüşümü uygulayacağız. Yerinde dönüşümü ısrarla vurguluyoruz. Çünkü buradan hiç kimse çıkarılmayacak. Projenin amacı burayı boşaltmak değil, vatandaşımızın huzur bulacağı bir şehir haline getirmektir”ifadelerini kullandı.

Halkın projelere desteğinin tam olduğunu belirten Başkan Beyoğlu,”Biz bir buçuk yıldır sahadayız. Her şeyi halkımızla istişare ediyoruz. Projelerimizin hepsinde halkın talebi ve beklentileri esas alınmıştır. Bağlar halkının çok ciddi bir desteği var. Yüzlerce telefon geliyor, gittiğimiz her yerde insanlar heyecanla ve sevinçle kentsel dönüşümün başlamasını bekliyor. Kentsel dönüşüm Bağlar’ın yarım asırlık hayalidir. Çünkü burada yaşayan halkımız diğer bölgeler gibi modern koşullarda yaşamak istiyor. Millet bahçesi de Bağlar’ı tarihteki esas misyonu olan doğal ve yeşil ortama kavuşturacak.” dedi.