English Kurdi Türkçe
251 93 00

BAĞLAR’DAKİ YEŞİL ALANLAR YENİLEME ÇALIŞMALARIYLA KORUNUYOR

19.10.2020

Bağlar Belediyesi, ilçe genelindeki park ve bahçeler ile peyzaj alanlarının bakım ve onarım çalışmalarını düzenli olarak gerçekleştirip bakımlı hale getiriyor. Yenilenen Alipınar ve Körhat parkları ile Gül Bahçesi göz kamaştıran görüntüler kazandı.

Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,”Vatandaşlarımızın nefes aldığı yeşil alanlarımızı titizlikle koruyarak bakımlarını gerçekleştiriyoruz. Bu güzel alanlara inşallah millet bahçesi ve yeni modern parklarımızı ekleyeceğiz.”ifadelerini kullandı.

İLÇENİN OKSİJEN DEPOLARI TİTİZ ŞEKİLDE KORUNUYOR

Diyarbakır’ın en büyük ilçesi olan Bağlar, son dönemlerde artan yeşil ve doğal yaşam alanlarıyla dikkat çekiyor. İlçede belediye bünyesinde 67 park ve  438.346 m² alana denk gelen yeşil alan bulunurken,bu alanların bakım ve yenileme çalışmaları Bağlar Belediyesi Park Ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından düzenli olarak gerçekleştirilerek vatandaşlar için steril durumda kalması sağlanıyor.

Ekiplerin çalışmasıyla Alipınar ve Körhat parkları ile Gül Bahçesi’nin bakımları yapılarak güzel bir görüntüye kavuşması sağlandı.İlçenin oksijen deposu olarak bilinen yeşil alanların korunması için görevlendirilen ekipler, tahrip edilen ve yıpranan oyun gruplarını da onararak çocukların hizmetine sunuyor.

Göreve geldikten sonra ilçede bulunan park,bahçe ve yeşil alanların bakımlarını gerçekleştirip yenilediklerini belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,projesini hazırladıkları bir çok park ve yeşil alanları da en kısa zamanda vatandaşların hizmetine sunmayı amaçladıklarını kaydetti.

“ÇOK AMAÇLI PARK VE YEŞİL ALANLAR İNŞA EDİYORUZ”

Başkan Beyoğlu,şunları kaydetti ;

”Vatandaşlarımızın nefes aldığı,huzur bulduğu dinlenme ve yeşil alanların korunmasına,bunların geliştirilmesine büyük önem veriyoruz. Aydınlatma sorunu olan parklarımızın bu sorununu çözüme kavuşturarak,bazılarını vatandaşlarımızın talebine ve ihtiyacına göre çok amaçlı hale getirerek yeniledik. Hedefimiz tüm semt ve mahallelerimizi yeşil ve doğal alanlarla tanıştırmaktır. Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bağcılar Mahallemizde  88.439 m² alanda millet bahçesi yapılıyor. Havaalanı yolu güzergahında protokol yolu olarak bilinen yerde 7000 m2 lik alanda çok amaçlı olarak inşa ettiğimiz park tamamlanmak üzere.25.103m²  alanda çok amaçlı,kültürel özellikli,botanik ve doğal iki kuş cennet park projesi hazırladık. İçinde çocuk oyun alanları ,kafe, yürüyüş, gezinti ve dinlenme alanları bulunan parkı bu dönemde hayata geçirmeyi planlıyoruz.32.492 m² alanında  çok amaçlı,kültürel özellikli, kütüphaneli park projemiz var.İçinde yürüyüş,gezinti, dinlenme, piknik alanları bulunan parkın  Bağcılar mahallesi Ahmet Kaya Caddesi’nde yapacağız.”