BAĞLAR BELEDİYESİ’NDEN SAKARYA CADDESİNE KIŞ ÖNLEMİ

7.01.2020

Bağlar Belediyesi, Diyarbakır’da alış verişin kalbinin attığı en önemli bölgelerden olan Sakarya caddesinde yaşanan alt yapı sorununu çözmek için harekete geçti. Esnafın şikayetlerine konu olan alt yapı sorunu çözülecek ve ilk baharla birlikte Büyükşehir Belediyesi  yenileme çalışmalarına başlayacak.
Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ve Bağlar Kaymakamı Nihat Karabiber, Sakarya Caddesi’nde esnaf ziyaretinde bulunarak çalışma yapılacak yerleri inceledi.
Gelecek hafta başlayacak olan kış tedbirlerine yönelik çalışmalarla ilgili bilgi veren Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,”Oluşan çukurları önce temizleyeceğiz,daha sonra modifiye bütünlü asfalt  serimini yaparak  Sakarya Caddesini  uygun hale getireceğiz. Böylece esnafımız ve vatandaşımız kışı rahat bir şekilde geçirmiş olacak. İlk baharla birlikte ise Büyükşehir Belediyemiz yenileme çalışmalarına başlayacak. Bu caddemiz alış verişte kentin modern yüzü haline gelecek” dedi.
Alış Verişin Kalbibinin Attığı Caddeye Kış Önlemi
Bağlar Belediyesi, kış mevsiminin artmasıyla birlikte burada iş yapan esnafların ve alış verişe gelen vatandaşların bir çok konuda şikayetlerine konu olan kentin önemli alış veriş mekanlarından Sakarya Caddesi ile ilgili önemli bir çalışma hazırladı. Gelecek haftadan itibaren hızlı bir şekilde yürütülecek olan çalışma ile önce cadde baştan başa temizlenecek,ardında oluşan çukurlar kapatılarak modifiye bütünlü asfalt döşemesiyle  cadde kullanılabilir hale getirilecek. Kış aylarını kapsayan alt yapı tedbirlerinden sonra ise ilk baharla birlikte Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda Bağlar Belediyesi,DİSKİ ve ilgili diğer kurumların katılımı ile günlük ticaret ve alış verişin kalbi sayılan caddede restorasyon ve yenileme çalışmalarına başlanacak.
   Başkan Beyoğlu Esnafa Müjdeyi Verdi
Sakarya Caddesi’nin durumu ile yakından ilgilendiklerini ve bu konuda önemli çalışmaları hayata geçirmeye hazırlandıklarını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, esnaf kesimi ve vatandaşların çilesi haline gelen olumsuz görüntülere son vereceklerini kaydetti. Beyoğlu,” Oluşan çukurları önce temizleyeceğiz,daha sonra modifiye asfalt  döşeyerek  burada iş yapan esnafımızı ve alış verişe gelecek olan vatandaşımızı rahatlatacağız.  Böylece esnafımız ve vatandaşımız kışı rahat bir şekilde geçirmiş olacak. İlk baharla birlikte ise Büyükşehir Belediyemiz yenileme çalışmalarına başlayacak. Bu caddemiz alış verişte kentin modern yüzü haline gelecek. Tüm gayretimiz bunun  içindir. ” dedi.