KAR YAĞIŞI SONUCU KAPANMA RİSKİ OLAN  KIRSAL  YOLLARA ANİ MÜDAHALE

3.01.2020

Bağlar Belediyesi, önceden aldığı tedbirlerle kar yağışının etkili olduğu Karacadağ bölgesindeki kırsal yerleşim yerlerinde ulaşımın aksamasını önledi.

Vatandaşlar yapılan hizmetten memnun kalırken, Başkan Beyoğlu ” Bundan sonra da aynı şekilde milletimizin emrinde ve hizmetinde olmaya devam edeceğiz.”  ifadelerini kullandı.

Meteoroloji Verilerine Bakılarak Önlem Alındı

Dün akşam başlayan kar yağışı, Güneydoğu’nun en büyük dağı olan Karacadağ’ın yüksek kesimlerinde etkili oldu. Diyarbakır ve Siverek arasında yer alan Karacadağ’ın Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine ait olan bölgesinde meydana gelen kar yağışının çevredeki yerleşim yerlerinde yaşamı olumsuz etkilemesi beklenirken, Bağlar Belediyesi meteoroloji verilerinden elde ettiği bilgilerle önceden tedbir alarak yolların ulaşıma kapanmasını önledi. Hazırda bekletilen belediyeye ait  araçlar ve iş makineleri ani müdahalelerle 10 kırsal mahallede vatandaşların mağdur olmasının önüne geçti.

Bağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin olası kar yağışına karşı gerekli tedbirleri almaya devam ettiği kaydedildi.

Vatandaşlardan Başkan Beyoğlu  Ve Belediyeye Teşekkür

Geçmiş yıllarda kar yağışının etkili olduğu dönemlerde mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, alınan önlemler ve yapılan çalışmalardan dolayı Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ve belediye ekiplerine teşekkür etti.

Bağlar Belediye Başkanı Beyoğlu ise,”Bizim için vatandaşlarımızın huzuru çok  önemlidir. Bizim görevimiz milletimize her koşulda hizmet ulaştırmaktır. Karacadağ bölgemizde yer alan  10 köyümüzün kar yağışı nedeniyle olası mağduriyetini önlemiş olduk.  Bundan sonra da aynı şekilde milletimizin emrinde ve hizmetinde olmaya devam edeceğiz.” dedi.