English Kurdi Türkçe
251 93 00

DAR GELİRLİ AİLELERİN KIZ ÇOCUKLARINA BELEDİYE DESTEKLİ ÜCRETSİZ SAÇ BAKIMI

12.12.2019

Bağlar Belediyesi, maddi imkanı olmayan ailelerin kız çocuklarına yönelik ücretsiz saç kesimi ve bakımı çalışmasını hayata geçirdi.

Diyarbakır Berberler  Ve  Kuafaörler  Odası’nın destek verdiği çalışma,Bağcılar semtinde  8-18 yaş grubundaki 10 çocuğa ücretsiz bakım hizmeti verilmesiyle başladı.

Çalışmanın öncülüğünü yapan   Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun eşi  Dürdane Beyoğlu,”Farkındalık yaratmak ve kuaför esnafımızı bu konuda teşvik etmek istedik. Tevazü,samimiyet ve gayretle milletimizin her ferdine hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Ücretsiz saç kesimi ve bakımı alan çocukların aileleri de yapılan hizmeti anlamlı bulduklarını dile getirerek Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’na teşekkür etti.

Bir Çok Çocuk İlk Kez Kuaför Heyecanı Yaşadı

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde Bağlar Belediyesi Ruhsat Müdürlüğü,Diyarbakır Berberler Ve Kuaförler Odası ile kadın kuaför esnafının ortak hareket etmesiyle dar gelirli ailelerin kız çocuklarına yönelik önemli bir çalışma uygulanmaya başlandı. Çalışma kapsamında 8-18 yaş grubundaki kız çocukları kademeli olarak gönüllü kadın kuaförler tarafından ücretsiz saç kesimi ve bakımı hizmeti alacak.

Çalışmanın ilk adımı Bağcılar semti Orhan Doğan Caddesi’nde bulunan Altın Makas Kadın Kuaförü’nde atıldı.

Dürdane Beyoğlu Saç Kesti,Renkli Görüntüler Oluştu

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun eşi Dürdane Beyoğlu’nun öncülük ettiği çalışmanın ilk uygulamasında 10 kız çocuğuna saç kesimi ve bakımı hizmeti verildi.

Çocukların heyecanı ve mutluluğu gözlerinden okunurken,  Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun eşi Dürdane Beyoğlu’nun bir kız çocuğuna saç bakımı uygulaması renkli görüntüler oluşturdu.  

“Çocuklarımız Bu Güzel Günü Unutmayacak”

Farkındalık oluşturmak ve kuaförlük hizmeti veren esnafları teşvik etmek amacıyla bu çalışmayı hayata geçirdiklerini belirten Beyoğlu,”Her işimizde halka dokunmaya,gönüllere girmeye ve dua almaya gayret ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın her zaman vurguladığı gibi tevazü,samimiyet ve gayretle hareket ederek milletimize faydalı hizmetler kazandırmaya çalışıyoruz. Bu çalışmada da farkındalık yaratmak,dar gelirli ailelerimizin yavrularına destek olmak ve bu konuda kadın kuaförlerimizi teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Bir çok çocuğumuz ilk kez bu hizmeti alacak ve güzel bir hatıra olarak bunu hayatları boyunca unutmayacak. Bu hizmeti ücretsiz gerçekleştiren kadın esnafımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

“Bağlar Belediyesi,Örnek Bir Çalışmayı Hayata Geçirdi”

Diyarbakır Berberler Ve Kufaörler Odası Başkanı Cemil Değirmenci, Bağlar Belediyesi’nin kuaförlere yönelik hizmetlerinden ve çalışmalarından memnun olduklarını vurgulayarak maddi koşulları elverişli olmayan  kız çocuklarına yönelik bu çalışmaya tam destek verdiklerini kaydetti. Değirmennci,”Esnafımız bu konuda zaten duyarlı. Bir çok arkadaşımız ücretsiz saç kesimi yapıyor. Fakat Bağlar Belediyesi’nin bu çalışması çok daha anlam kazandı. Bu çalışmayı organize eden belediye başkanımızın eşi Dürdane Beyoğlu ve Ruhsat Müdürlüğü personeline teşekkür ediyoruz. Bu şehir bizim,bu çocuklar bizim. El ele verdiğimizde her konuda örnek olabiliriz. İnanıyorum ki bu çalışma büyüyerek devam edecek” ifadelerine yer verdi.

“Ruhsatsız Kuaför Oranını Azalttık”

Bağlar Belediyesi Ruhsat İşleri Müdürü Handan Eker Taşkent,göreve geldiklerinden bu yana ilçedeki kuaförlere ve güzellik merkezlerine  yönelik önemli çalışmaları hayata geçirdiklerine dikkat çekerek Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun desteğiyle büyük mesafe kat ettiklerini ifade etti.

Yapılan denetimler sonucu ruhsatsız kuaför işletmelerindeki oranın azaldığını,bu durumun esnafın yararına olduğunu dile getiren Taşkent,ücretsiz saç kesimi ve bakımına destek veren esnaflara teşekkür etti.

 

Çocukların Aileleri Hizmetten Memnun Kaldı

Altın Makas Kadın Kuaförü  Hülya Ergün,çalışmaya gönüllü olarak destek verdiklerini dile getirerek örnek oluşturan bu projeden dolayı Bağlar Belediyesi’na ve Dürdane Beyoğlu’na teşekkür ettiğini aktardı.

Yapılan hizmetten memnun kaldıklarını anlatan kız çocuklarının aileleri de çocuklarına değerli olduklarını hissettiren Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ,eşi  Dürdane Beyoğlu ve projeye destek veren esnaflara teşekkür etti.