MAHALLE İÇİN RİSK OLUŞTURAN BİNA İÇİN BAŞKANDAN “YIKIM” TALİMATI

7.11.2019

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun  ilçeye  bağlı 5 Nisan Mahallesi’ne yaptığı ziyaret sırasında vatandaşlar, yıkılma tehlikesi geçiren ve mahalle için ciddi risk oluşturan kullanılamaz haldeki bina ile şikayette bulundu. Vatandaşların talebini haklı bulan Başkan Beyoğlu, belediyenin ilgili birimlerinden yıkımın bir an önce yapılması için çalışmaların başlatılmasını istedi. Encümen kararından sonra binanın yıkımı gerçekleştirilecek.

Mahalle Sakinlerinin Kabusu Haline Geldi

İlçedeki mahalle ve sokakları sık sık ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını yerinde inceleyen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, taleplerin kısa zamanda  karşılanması için hayata geçirdiği pratik çözüm yöntemleriyle dikkat çekiyor.

İlçeye bağlı 5 Nisan Mahallesi’ni ziyaret ederek vatandaşlarla ve esnaflarla sohbet ederek sorunlarını dinleyen Başkan Beyoğlu, önemli bir taleple karşılaştı. Vatandaşların şikayeti üzerine, kullanılamaz halde olan ve mahalle sakinleri için risk oluşturan metruk binayı inceleyen Başkan Beyoğlu,vatandaşların da talebiyle buranın bir an önce yıkılması için belediyenin ilgili birimlerinden çalışma yapılmasını istedi.

“Bağlar,Kentsel Dönüşümle Bu Görüntüden Kurtulacak”

Binanın olduğu bölgeye gelerek durum tespiti yapan belediyenin  Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri  rapor hazırladı. Encümen kararından sonra binanın yıkımı gerçekleştirilecek.

Eski Bağlar’da çok sayıda metruk yapı olduğunu belirten Başkan Hüseyin Beyoğlu,”Çeşitli nedenlerle terk edilmiş ve çürümeye yüz tutmuş, bu yüzden vatandaşlar için risk oluşturan,bir çok tehdidi ve olumsuzluğu barındıran yapı var. Eski Bağlar bu açıdan çok sorunlu. Zaman içerisinde hepsini ortadan kaldıracağız. 2020 yılının Mart ayında kentsel dönüşüme başladıktan sonra inşallah eski Bağlar olarak bildiğimiz bölge bu konudaki yükünden ve olumsuz görüntüsünden kurtularak hak ettiği modern görüntüye kavuşacak” diye konuştu.

Ziyaret sırasında vatandaşlar, mahalledeki alt yapı sorunlarını ve bunun getirdiği zorlukları da dile getirdi. Başkan Beyoğlu alt yapı ile ilgili sorunları çözeceklerini bildirdi.