VATANDAŞLAR ŞİKAYET ETTİ,BELEDİYE  TEMİZLEDİ !

5.11.2019

Bağlar Belediyesi, vatandaşların şikayetlerine konu olan Yeniköy Mezarlığı çevresindeki görüntü kirliliğini ortadan kaldırdı. Büyükşehir Belediyesi ve  kentteki diğer kurumlarla koordineli olarak gerçekleştirilen çalışma ile kaçak hayvan satışı ve kesimi noktalar  kaldırıldı, çevreye rahatsızlık veren yapılar temizlendi.

Bağlar Belediyesi zabıta ekipleri, aynı alanda bir daha benzer görüntülerin oluşmaması için tedbir alırken,Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, söz konusu bölgeyi vatandaşların yararına olacak bir yaşam alanına dönüştürmeyi planladıklarını söyledi.

Ortak Çalışma İle Görüntü Kirliğinden Kurtarıldı

Diyarbakır’ın en önemli mezarlık alanlarından biri olarak bilinen Yeniköy Mezarlığı çevresinde görüntü kirliliği oluşturan ve vatandaşların yoğun şikayetlerine konu olan alan hem kaçak hayvan satışı ve kesimi  noktalarından hem de yıllardır oluşan çarpık yapılaşmadan temizlendi.

Ortak çalışma, Bağlar Belediyesi’nin ev sahipliğinde Büyükşehir Belediyesi, Bağlar Kaymakamlığı,Emniyet Müdürlüğü ve  İlçe Tarım  Müdürlüğü ekiplerinin koordineli  mücadelesiyle gerçekleştirildi. Belediyenin zabıta ekipleri,titiz bir çalışma ile kaçak hayvan satışı ve kesimi yapılan noktaları kaldırdı, ardında da bölgeye gelen iş makinaları çevreye rahatsızlık vererek görüntü kirliliği oluşturan yapıları temizledi.

Alanın Yıllar Sonra Temizlenmesi Sevindirdi

Bağlar Belediyesi’nin diğer kurumlarla koordineli olarak gerçekleştirdiği temizleme çalışmalarının başarılı olması yıllardır bu alandaki görüntü kirliliğinden şikayetçi olan çevredeki vatandaşları ve yakınlarının kabrini ziyaret eden vatandaşları sevindirdi. Vatandaşlar, yapılan başarılı çalışmalardan dolayı belediye ekiplerine teşekkür etti.

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, göreve geldikleri günden bu yana kente hizmet etmek için ilgili tüm kurumlarla uyumlu ve koordineli çalışmaya özen gösterdiklerini dile getirerek görüntü kirliliğinden kurtarılan Yeniköy Mezarlığı çevresindeki alanı vatandaşların faydalanabileceği bir yaşam alanına dönüştürmeyi planladıklarını söyledi.

Beyoğlu’ndan Destek Veren Kurumlara Teşekkür Açıklaması

Beyoğlu,”Bağlar’ımızda çözüm bekleyen çok ciddi sorunlar var. Bizim görevimiz sürekli şikayet etmek yerine çözüm üretmektir. Bu yüzden  geçmişe değil geleceğe odaklanmış durumdayız. Mezarlık çevresi ile ilgili vatandaşlarımızın haklı şikayetleri ve talepleri vardı. Başarılı bir çalışma ile temizledik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Hasan Basri Güzeloğlu’nun öncülüğünde hizmetlerimize devam edeceğiz. Başta Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Hasan Basri Güzeloğlu olmak üzere Bağlar Kaymakamımız  ve Vali Yardımcımız Nihat Karabiber ,ilçe emniyet müdürlüğümüz ve ilçe tarım müdürlüğümüze bu önemli çalışmaya sağladıkları destekten dolayı  teşekkür ediyoruz. Şu an için net bir kararımız yok ama burayı vatandaşlarımızın yararına olabilecek şekilde değerlendireceğiz. Bunu daha sonra proje haline getirip kamuoyu ile paylaşacağız.” diye konuştu.