ULAŞIMI RAHATLATAN MODERN YOL

9.10.2019

Bağlar Belediyesi, Diyarbakır-Şanlıurfa karayolu üzerinde “Kosgeb Yolu” olarak bilinen alanda  yaptığı modern yol çalışması  ile bu bölgede  yıllardır yaşanan ulaşım sorununu çözüme kavuşturdu.

Daha önce 5 metre olan yolun genişliği 15 metreye ve uzunluğu 1100 metreye yükseltilirken, aynı zamanda çevre yoluna bağlantı sağlanarak şehirler arası geçişlere de nefes aldıran yol ile ilgili çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,”Vatandaşlarımız  şehrimize layık olan modern ve geniş  yolu bu haftadan itibaren  kullanabileceklerdir” dedi.

Belediyenin Kendi Üretimi Olan Bazaltt Taşlarıyla Modern Bir Yol Daha

Şehir içinde ve kırsal bölgelerde yol yapım ve bakım çalışmalarını sürdüren Bağlar Belediyesi,yılların ihmali olan bir yolu daha kente kazandırdı. Bağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, bir haftalık çalışma ile önce yolun alt yapısını hazırladı, ardında da üst yapısını tamamlayarak yolu hem şehir içi hem de şehirler arası ulaşıma hazır hale getirdi.

Ekiplerin çalışmaları sonucu Diyarbakır-Şanlıurfa karayolu üzerinde “Kosbeg Yolu” olarak bilinen alanda modern yol çalışması gerçekleştirilerek yeni ve modern görünümlü kazandırıldı.

Daha önce 5 metre olan yolun genişliği 15 metreye ve uzunluğu 1100 metreye yükseltilirken, aynı zamanda çevre yoluna bağlantı sağlanarak şehirler arası geçişlere de nefes aldıran yolun bu haftadan itibaren ulaşıma açılacağı kaydedildi.

“ Kente Layık Olduğu Hizmetleri Kazandırmaya Devam Edeceğiz”

Karacadağ bölgesindeki arazilerde bulunan bazalt taşlarını belediyeye ait konkasör atölyesinde işletip yol malzemesi haline getirerek yol çalışmasını gerçekleştirdiklerini belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, hizmete susamış olan bölge halkını mutlu etmek için gece gündüz çalışmalar yaptıklarını söyledi. Beyoğlu,”Vatandaşlarımızın layık olduğu güzel hizmetlerden birini daha kazandırdık. Yıllardır olmayan,yapılmayan bu yolu kısa sürede tamamlayarak hazır hale getirdik. Hem Kosgeb bölgesine giden iç ulaşım bölgesi,hem de çevre yolu ile bağlantı kurarak şehirler arası ulaşımı rahatlatacak. Yaptığımız her hizmet ve çözdüğümüz her sorun bizi mutlu etmeye yetiyor. Diyarbakır Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Hasan Basri Beyoğlu’nun öncülüğünde kentimize güzel hizmetler kazandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.