MEZARLIKLARA GENİŞ ÇAPLI DENETİM

4.10.2019

Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi,Bağlar Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri vatandaşların şikayetlerine olan sorunları gidermek üzere il genelindeki mezarlık ve kabristanlarda geniş koordineli denetim gerçekleştirdi. Mezarlık alanları içerisinde izinsiz olarak kurulan su bidonları kaldırıldı,mezarlıkların güvenliğini artırmaya yönelik tedbirler artırıldı.

Yeniköy Mezarlığı’nı ziyaret ederek vatandaşlara lokum, akide şekeri ve gül suyu ikram ederek başsağlığı dileklerini ileten Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu,vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu’nun öncülüğünde kentte hizmet atağı başlatıldığını  belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,”Mezarlık alanlarında görüntü kirliliğine yol açan ve rahatsızlık yaratan olumsuz tabloları ortadan kaldırmak için denetimleri sıklaştırdık. Mezarlıklar bundan sonra vatandaşlarımız için daha güvenli olacak” dedi.

Vatandaşları Rahatsız Eden Uygulamalara Son Veriliyor

Diyarbakır’daki mezarlıklarda ve kabristanlarda son zamanlarda vatandaşları rahatsız eden görüntülere karşı üç kurum ortak çalışma başlatarak denetim gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi, Bağlar Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri geniş bir koordinasyonla mezarlıkları denetleyerek vatandaşların şikayetine konu olan sorunlarla ilgili tedbirleri sıklaştırdı.

Mezarlık alanları içerisinde izinsiz olarak kurulan su bidonları kaldırılırken,mezarlıkların güvenliğini sağlamaya  yönelik tedbirler artırıldı.

Belediye ve emniyet ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimler, uzun süreden beri mezarlık alanlarında yaşanan olumsuz görüntülerden rahatsız olan vatandaşları memnun etti. Ekiplerin çalışmalarını ilgi ile takip eden vatandaşlar, üç kuruma da teşekkür ederek denetimlerin ve tedbirlerin kalıcı hale gelmesini istedi.

Vali Güzeloğlu, Mezarlık Ziyaretinde Bulunan Vatandaşlara İkramlarda Bulundu

Diyarbakır Valisi  ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Hasan Basri Güzeloğlu, Yeniköy Mezarlığı’nı ziyaret ederek  Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı tarafından kurulan standa vatandaşlara lokum, akide şekeri ve gül suyu ikram ederek vatandaşlara baş sağlığı diledi.

Yeniköy Mezarlığı içinde bulunan cami, idare binası, cenaze taşıma araçları, gasilhane ve yeşil alanları inceleyen Güzeloğlu, yapılan hizmetlerle ilgili birim amirlerinden bilgi aldı. Güzeloğlu, mezarlık ziyaretinde bulunan vatandaşlarla sohbet ederek sorun ve taleplerini dinledi.

“Güzeloğlu’nun Öncülüğünde Hizmet Atağı Başlatıldı”

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu’nun öncülüğünde kentte hizmet atağı başlattıklarını belirterek mezarlık alanlarında görüntü kirliliğine yol açan ve rahatsızlık yaratan olumsuz tabloları ortadan kaldırmak için denetim başlattıklarını dile getirdi.” Mezarlıklar bundan sonra vatandaşlarımız için daha güvenli olacak” diyen Başkan Beyoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu’nun kentin hak ettiği hizmetlere kavuşması için büyük çaba sarf ettiğini,Bağlar Belediyesi olarak da vatandaşların yaşamını ilgilendiren tüm alanlarda hassasiyet göstererek hizmet üretmeye çalıştıklarını kaydetti.