BAĞLAR BELEDİYESİ, SATIŞI YASAK OLAN PATLAYICI MADDELERİ İMHA ETTİ

11.09.2019

Bağlar Belediyesi, satışı yasaklanmış olan maytap, çatapat gibi patlayıcı ve parlayıcı maddelerin satışı yapan iş yerlerini denetleyerek halk sağlığına ve çocuklara zarar veren patlayıcıları imha etti.

Daha öne yapılan uyarılara uymayan işyerleri hakkında yasal işlem uygulayan ekipler, yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla bundan sonra denetimleri eğitim kurumlarının çevrelerinde de yoğunlaştıracaklarını dile getirdi.

Önce Denetim,Sonra İmha

Bağlar Belediyesi  zabıta ekipleri, birçok yaralanmaya neden olan maytap, çatapat gibi patlayıcı ve parlayıcı madde satışı yapan iş yerlerine yönelik denetimlerde önemli sonuçlara ulaştı.

İlçe genelinde yasaklı maddelerin satışını yaptığı tespit edilen iş yerlerine yönelik uygulama başlatan ekipler,daha önce yapılan uyarıları dikkate almayan iş yerlerine yönelik  yasal  işlem uyguladı.

Yapılan denetimlerde ele geçirilen çok sayıda  patlayıcı  madde  daha sonra kontrollü olarak imha edildi.

Okul Çevrelerinde de Denetimler Yapılacak

Çocuklar  ve gençler arasında oyun ve eğlence aracı olarak kullanılan maytap, çatapat ve benzeri piroteknik madde satan işyerlerini bundan sonra bu maddeleri satmamaları konusunda uyaran ekipler,zaman zaman ölüme sonuçlanan olaylara neden olan patlayıcı maddelere yönelik olarak yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla bundan sonra denetimleri eğitim kurumlarının çevrelerinde de yoğunlaştıracaklarını dile getirdiler.

“Tedbirler Almaya Devam Edeceğiz”

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, hem insan sağlığını tehdit eden hem de gürültü kirliliği yaratarak vatandaşları rahatsız eden yaralayıcı ve patlayıcı maddelerle ilgili başarılı çalışmalarından dolayı zabıta ekiplerini kutlayarak, halkın huzurunu ve sağlığını ilgilendiren konularda tedbirler almaya devam edeceklerini söyledi.

Belediyenin uygulaması ve denetimleri sıklaştırması, patlayıcı ve yaralayıcı maddelerin neden olduğu olumsuz görüntülerden rahatsız olan vatandaşları da memnun etti.