Kardelen Kadın Merkezinden 25 Kasım etkinliği

25.11.2017

Bağlar Belediyesi Kardelen Kadın Merkezi,  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararsı Mücadele Günü kapsamında etkinlik düzenledi.

Bağlar Belediyesi Kardelen Kadın Merkezi,  25 Kasım Günü nedeniyle söyleşi ve sine-vizyon gösterimi düzenleyerek Bağlarlı kadınlarla dayanışma da bulundu. Kardelen Kadın Merkezinin konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Bağlar Belediye Başkanı Birsen Kaya Akat, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda kadın katıldı.  İlk olarak Avukat Cemile Turhallı Balsak,  Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kadınlara yasal hakları hakkında bilgi vererek kadınların hakları konusunda sordukları soruları da cevapladı. Avukat Turhallı 2012 yılında yürürlüğe giren 6284 sayılı kanunun daha çok şiddete dikkat çeken ve şiddetin önlenmesi için yürürlüğe girdiğini belirtti.  Kadın kurumlarının mücadelesi sonucunda  böyle bir kanunun çıkarıldığını ifade eden Turhallı, “ Bu kanunun kadına yönelik şiddetin gerçek anlamda  önlenmesi dair bir takım düzenlemeler içeriyor. Bu düzenlemeler gerçekten  uygulanır ve anlaşılırsa şiddetin gerçekleşmeden önce tamamen kadının beyanını esas alarak bunu engellemeye yönelik bir kanun olduğunu görürüz” dedi.

Ayrıca Kardelen Kadın Merkezinin çalışmaları 25 Kasım etkinliğinde tanıtıldı. Kardelen Kadın Merkezinin içerisinde sığınma evi olduğu ve şiddet gören kadın ve çocuklara yönelik yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verildi. Etkinlik Kurtuluş Son Durak adlı filminin gösteriminin ardından son buldu.