Bağlar Belediyesinde Dünya Çocuk Günü etkinliği

2.10.2017

Bağlar Belediyesi 2 Eylül Dünya Çocuk günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi.

Bağlar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Solin Çok Amaçlı Çocuk ve Aile Merkezinde Dünya Çocuk Günü vesilesiyle etkinlik düzenledi. Solin Çok Amaçlı Çocuk ve Aile Merkezinin bahçesinde düzenlenen etkinliğe Bağlar Belediye Başkanı Birsen Kaya Akat, Belediye Başkan Yardımcıları, çocuklar ve ebeveynleri katıldı. Dünya Çocuk Gününde çocuklar ilk olarak yaşamak istedikleri dünyaya ilişkin beyaz bezler üzerine resim çizdiler. Çocukların eğlenmesi için yüzleri çeşitli renklere eğitmenleri tarafından boyandı. Daha sonra çocuklar çuval giyerek kendi aralarında yarışma düzenlediler. Son olarak da çocuklar On Gözlü köprüden topladıkları taşları boyalayarak gün boyu keyfili anlar yaşadı.

Etkinliğin ardından çocuklara Kürtçe ve Zazaca olan Kullik adlı çocuk kitabı hediye edildi.