Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı tamamlandı

24.08.2017

Bağlar Belediyesi Kardelen Kadın Merkezi kadınlara yönelik, “Kadının İnsan Hakları Eğitimi” verildi. Kadının İnsan Hakları -Yeni Çözümler Derneği”nin (KİH-YÇ) desteği çerçevesinde düzenlenen ve Kardelen Kadın Merkezi’nde gerçekleştirilen “Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı” (KİHEP) tamamlandı. Bağlar Belediyesi Kardelen Kadın Merkezi Sosyal Hizmet Uzmanı Dilek Erol öncülüğünde gerçekleştirilen eğitim 16 hafta sürdü. Eğitime, Kardelen Kadın Merkezi çalışanları, Amida Kadın Merkezi çalışanları, sosyoloji mezunu bazı kadınlar katıldı. Eğitim ile ilgili değerlendirme yapan kadın evi Sosyal Hizmet Uzmanı Dilek Erol, farklı konular işlediklerini söyleyerek, Kardelen Kadın Merkezi olarak yeni KİHEP grupları açacaklarını ve bu tür eğitimleri sürdüreceklerini söyledi. Erol, “13 kişilik bir grupla “Kadının İnsan Hakları Eğitimi Programı”nı gerçekleştirdik. Eğitimimize, Diyarbakır İnsan Hakları Derneği Şubesi’nden avukatlarda katılım sağladı. Kadının İnsan Hakları, Anayasal Haklar ve Medeni Haklar, Kadına Karşı Şiddet ve Aile İçi Şiddet, Şiddete Karşı Stratejiler, Kadının Ekonomik Hakları, Toplumsal Cinsiyet Rollerine Duyarlı Çocuk Eğitimi ve Hakları, Kadın ve Cinsellik, Kadının Örgütlenmesi gibi konular işledik” dedi. Daha sonra Kardelen Kadın Evi tarafından eğitimini tamamlayan katılımcılara katılım belgesi verildi.