Kadınlardan Melek Karadayı’ya destek

24.08.2017

Bağlar Belediyesi Kardelen Kadın Evi, kayınvalidesini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Melek Karadayı ile ilgili basın açıklaması yaptı. Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde geçtiğimiz yıl Melek Karadayı’nın annesi uzman çavuş olan eşi tarafından katledildi. Bunun üzerine uzman çavuşun annesi Besra Karadayı da dün uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. İntikam almak amacıyla saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülen Melek Karadayı ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Konuya ilişkin Kardelen Kadın Evi’nde basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamada konuşan Sosyal Hizmet Uzmanı Dilek Erol, “Melek annesinin yasını dahi tutamadan babası tarafından sürekli bu olayın sorumlusu tutuldu. Erkek şiddeti karşısında suçlu yine kadın oldu. Melek babası tarafından her gün suçlanarak şiddet gördü, oğlu ise ölüm ile tehdit edildi” ifadelerini kullandı. ‘Melek çocukları ile güzel bir gelecek amaçlıyordu’ Karadayı’nın oğluna zarar gelmesinden korkarak Kardelen Kadın Sığınma Evi’ne başvurduğunu ifade eden Dilek, “Melek her zaman sessiz ve üzgündü. Kayın validesine öfkeli değildi. Hatta kendisinden çok iyi bir insan diye bahseder çocuklarına iyi baktığından söz ederdi” dedi. Dilek, Melek’in kayın validesi ile telefonda olumlu konuşmalarına şahit olduklarına dikkat çekerek, “Melek’in amacı intikam değil, çocukları ile güzel bir gelecek kurmaktı” vurgusunu yaptı. Melek’e ev tutmak ve maddi yardım ile ilgili destek teklifinde bulunduklarını söyleyen Dilek, “Melek geleceği konusunda umutluydu, fakat babasından gördüğü ağır fiziksel ve psikolojik şiddet nedeniyle korkulu ve çaresizdi” şeklinde konuştu. ‘3 kadının yaşamı karartıldı’ Erkek şiddeti sonucunda üç kadının yaşamlarının karartıldığını sözlerine ekleyen Dilek, “Meleğin annesi ve kayın validesi olayla hiçbir ilgileri olmamalarına rağmen kadın oldukları için bu bedelleri hayatlarıyla ödediler. Melek ise hayatının en güzel kısmını çocuklarından uzak cezaevinde geçirecek. Üç çocuk bu çarpık sistemin acılı sonuçlarına maruz kalacak” diye konuştu. Erkeklerin devletten aldıkları erk ile çatışma şiddet kültürüne aşina olduklarını ve bu şiddeti cins kırımına dönüştürdüklerini söyleyen Dilek, “Meleğin bu cinayeti kendisinin asla istemediğine ve erkek dünyasının yansıması olan şiddet ve intikam döngüsüne zorlandığına inandığımızdan davasını her aşamasında yanında olacağımızı bildiriyoruz” dedi.