Günışığı dar gelirli ailelere ışık olmaya devam ediyor

24.08.2017

Diyarbakır - Bağlar Belediyesi, yoksulluğun kol gezdiği Diyarbakır’da yoksullukla mücadele amacıyla geliştirdiği projelerinden biri olan Günışığı Yardımlaşma ve Dayanışma Mağazası, dar gelirli ailelere yardımlarını sürdürüyor. Her altı ayda bir ücretsiz sunulan hizmet ile birçok ihtiyaç sahibi aileye ulaşan Günışığı bu yıl binin üzerinde aileye yardım etti.

Bağlar Belediyesi çatısı altında yardımlarını sürdüren Günışığı Yardımlaşma ve Dayanışma Mağazası, bu yılda ihtiyaç sahibi birçok aileye yardım elini uzattı. Belediyenin yoksullukla mücadele amacıyla geliştirdiği projelerinden biri olan Günışığı Mağazası bu yıl binin üzerinde aileye ulaştı. Eşini yaklaşık on yıl önce kaybeden 5 çocuk annesi Lama Kajik Günışığı’nın yardımlarıyla geçindiklerini söyledi. Çocuklarının hepsine ayakkabı ve elbise aldığını ifade eden Kajik, belediyeye yardımlarından dolayı teşekkür etti.

‘İş adamlarımızdan duyarlılık çağrısında bulunuyoruz’

Bu dönem kayıtlı olamayan birçok aileye de yardım ettiklerini dile getiren Günışığı Yardımlaşma ve Dayanışma Mağazası Sorumlusu Yıldan Altun, esnafın katkısıyla bu sene Ezidi yurttaşlara da 3 bine yakın terlik ve ayakkabı dağıttıklarını söyledi. Yardımlarını kısıtlı imkânlarla yaptıklarını sözlerine ekleyen Altun, “Bağlar çok kalabalık bir ilçe ve halkı gerçekten çok yoksul. Bizim de imkânlarımız ne yazık ki ihtiyacı olan herkese yetebilecek bir düzeyde değil. Bu dönem mağaza olarak dışarıdan hiç yardım alamadık. Bütün yardımlarımız Bağlar Belediyesi tarafından karşılandı. Bu yüzden Belediyemize ve eş başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. İş adamlarımızdan duyarlılık çağrısında bulunuyoruz. Gelin görün birlikte dokunalım, birlikte görelim birlikte yapalım. Mağazamız yardımlarla yardım veren bir kurum. Siz, bize ulaştıkça dokunacağımız ailelerin sayısı artacak” dedi. Altun, kısıtlı da olsa yardımlarının devam edeceğini söyledi.